Home > Čeština > Průvodce systému Tiptrans > Jak objednat odeslání zásilky

Jak objednat odeslání zásilky

Slouží k objednání přeposlání zásilky z vaší virtuální adresy v cizině na vaši adresu.

 

1. Přihlaste se do svého účtu a otevřete si zásilky a přeprava 

 

2. Klikněte na ID zásilky

.

 

V detailu zásilky je možné připojit k vaší zásilce zprávu, která se zobrazí při odesílání.

Vyberte "Při odeslání", napište instrukce a klikněte na "Uložit". Tato služba je placená a můžete tam napsat jakékoliv instrukce (vyndat faktury, přidat izolačku, označit krabici nějakým textem apod.). 

Vezměte, prosíme, na vědomí

  • Soukromá poznámka není našim operátorům viditelná
  • Veřejná poznámka s instrukcemi, je našim operátorům zobrazena POUZE při požadavku na odeslání. Pokud si tento požadavek nedáte a něco tam napíšete, tak se o tom nedozvíme. Pokud tedy chcete něco udělat se svoji zásilkou ještě než si objednáte odeslání, je potřeba použít služby dostupné v menu "Speciální požadavek"

 

3. Vyplňte popis obsahu 

 

Prosím zapamatujte si 

  • nepoužívejte obecná slova jako „ vzorek " , „ dárek", „ moje osobní věci" a podobně. Popis balíku musí obsahovat konkrétní názvy položek, jako je „ hodinky", „ oblečení", „objektiv fotoaparátu" atd. V tomto musíte být konkrétní, jinak může přepravce odmítnout přepravu vašeho balíčku. 
  • HS kód je volitelná hodnota, ale důrazně jej doporučujeme používat pro urychlení celního odbavení pokud bude vaše zásilka podléhat celnímu odbavení (tzn. třeba si ji posíláte z ne-EU země to ČR). Tento kód můžete ignorovat pro zásilky po EU (kupř. z Německa do České republiky).
  • „Cena" je celková částka (pokud máte 3* boty, 10$/kus, vyplňte prosím „Cenu" 30$ )

 

Můžete zkontrolovat  fakturu, která bude součástí vašeho balíčku. Pokud vám tato faktura nevyhovuje, můžete použít službu "Připojit dokumenty".

 

Co znamená "Nepřidávat do faktury Tiptrans náklady)?

Pokud tuto volbu nezaškrtnete, systém automaticky vloží všechny zaplacené náklady spojené se zásilkou do faktury. Tzn. včetně, nikoli však výhradně, poplatku za odeslání, za přebalení atd. Poštovné na faktuře bude odpovídat tomu, co jsme vám účtovali.

Zde je příklad:

Může se stát, že tam tyto poplatky nechcete mít uvedeny. V tom případě volbu zaškrtněte a systém vás vyzve k vložení ceny za dopravu (ta na faktuře musí být). Faktura pak bude obsahovat pouze výčet položek z "Popis obsahu" a poštovné tak, jak si jej nadefinujete. Náš systém nebude nic přidávat.

 

4. Vyberte způsob dopravy

 

5. Objednejte jsi odeslání 

Vezměte prosím na vědomí, že pokud si neobjednáte odeslání zásilky, Váš balíček nepošleme. Bez ohledu na to, že jste dokončili prohlášení a vybrali dopravce.

Může se stát, že nebudete mít na účtu dost financí a tlačítko "Odeslat zásilku" nebude viditelné - místo něj bude odkaz na stránku TOP UP, kde bude automaticky předvyplěná částka, kterou si musíte dobít.