Home > Čeština > Průvodce systému Tiptrans > Jak objednat konsolidaci (sloučení více balíků do jednoho)

Jak objednat konsolidaci (sloučení více balíků do jednoho)

Sloučení více zásilek do jedné (konsolidace) je efektivní způsob, jak ušetřit na poštovném.

 

1. Přejděte na Zásilky a přeprava 

 

2. Vyberte balík který má být konsolidován (klikněte na ID balíku)

 

 

3. klikněte na Konsolidace a vyberte balíky které chcete sloučit.

Poznámka: pokud nebudete mít vypněný popis obsahu, tak se vám nezobrazí "checkbox" ale výzva k jejímu vyplnění. 

Ve sloupečku "Jak přebalit" si můžete vybrat způsob, kterým máme vaše zásilky spojit. Existují tři typy, viz obrázek níže.

Pro zjednodušení můžete vybrat typ pouze v prvním řádku a pak kliknout na malou šipečku směřující dolů, systém automaticky označí stejným typem všechny zbylé zásilky.

Cenově nejvýhodnější je varianta „C" což znamená, že ponecháme jen zboží a vše ostatní vyhodíme  - toto je vhodné pokud si kupujete produkty pouze pro sebe.

Možnost „B" znamená ponechat originální balení jednotlivých produktů.

Možnost „A" znamená  ponechat i vnější krabice ve které zboží dorazilo k nám (toto je méně výhodné).

 

4.Volitelně upřesněte další volby a klikněte na „Konsolidovat"

„Preferovaný přepravce" není povinná volba, ale pokud některého vyberete, sdělujete nám tím, kterého přepravce hodláte použít. My tak budeme mít na paměti omezení přepravce (např. maximální velikost balíku atd.). Ale i tak výsledný balík nemusí být možné odeslat vybraným přepravcem.

Pokud však zvolíte „STRICT" znamená to, že nevytvoříme balík, který by nešel zvoleným přepravcem odeslat. Jak již bylo řečeno může to mít za následek, že vznikne než 1 konečný balík, pokud by všechny Vaše konsolidované balíky nevyhovovaly předpisům vybraného dopravce.

Poznámka: Dopravce můžete kdykoliv změnit ještě před odesláním, nezávisle na výběru preferovaného dopravce.

Můžete také napsat speciální požadavek. Jde o placenou službu, ale ta může nahradit některé jiné požadavky, které jsou v našem systému k dispozici samostatně, jako „odstranění původních faktur" atd.

 

5. Jakmile bude konsolidace provedena, zašleme Vám e-mail s novým ID balíčku.

Pokud tedy chcete například konsolidovat „#123A" a „#123B" výsledný balík bude „#123C". 

 

Často kladené dotazy

Kolik stojí konsolidace?

Velmi častou otázkou je, kolik za konsolidaci zaplatíte. Záleží na Vámi zvoleném účtu, prohlédněte si prosím naše poplatky v našem ceníku. Poplatek bude účtován jen jednou, bez ohledu na to, zda sloučíme 2 nebo 20 balíků. Můžeme vám také  účtovat balící materiál. To se stane pouze v případě, že není možné použít starou krabici, což je obvykle případ velkých konsolidací. Při menších konsolidacích téměř vždy zdarma používáme recyklované krabice. Cena nové krabice se liší, ale bude se pohybovat kolem 5 USD 

Jak vypočítat konečné rozměry sloučeného balíku?

Toto je téměř nemožné, protože to závisí na mnoha faktorech. Náš systém neví, co máte v zásilkách a není tak možné odhadnout, jak celá konsolidace dopadne. Jediná vyjímka je u konsolidace s typem "A", kde je jisté, že výsledný balík bude mít o něco větší objem a váhu, než součet všech původních balíků.