Home > Čeština > Jak to funguje > Trasovací číslo nefunguje / není dostupné / neukazuje žádné aktualizace

Trasovací číslo nefunguje / není dostupné / neukazuje žádné aktualizace

Je velmi nepravděpodobné, že by jsme Vám dali špatné trasovací číslo. Prosím pročtěte si následující body.

 

1. Zásilka má status "Odesláno", ale trasování není dostupné

Vaše zásilka opustila náš sklad, ale stále čekáme na přidělení trasovacího čísla. Tohle obvykle trvá jeden nebo dva dny. Náš systém Vám pošle email v okamžiku, kdy bude trasování dostupné. Tato informace bude také viditelná v detailu Vaší zásilky. Pokud tam vidíte "Bude dostupné později" tak to znamená, že číslo nemáme zatím k dispozici, není tedy důvod nás kontaktovat ať Vám jej pošleme, buďte prosím trpěliví. Zašleme jej v okamžiku, jakmile jej budeme vědět. Vezměte také na vědomí, že Vaše zásilka je stále v pohybu, takže nedostupnost trasování v daný okamžik nijak neovlivňuje rychlost doručení.

 

2. Většina POŠTOVNÍCH společností aktualizuje svá data velmi pomalu

Pokud máte zkušenost s trasováním DHL apod. tak můžete cítit zklamání z dat, která poskytují poštovní služby. Ale to je naprosto normální - jejich data jsou aktualizována s velkým zpožděním a schází v nich podrobnější detaily. Je tedy běžné, že první dny nevidíte absolutně žádný pohyb, nebo trasovací informace končí něčím ve stylu "Zásilka překročila hranice do země určení". S tím se nedá bohužel nic dělat.

 

3. Není viditelný žádný pohyb během prvních dnů

Nejčastější příčínou bývá toto: Vaše zásilka byla v Číně (Shenzhen) a Vy jste si objednali dopravu pomocí DHL Hong Kong / FedEx Hong Kong / Singapore post apod. Jak už vidíte z názvu tak tyto společnosti jsou z jiných zemí než je Čína. Takže Tiptrans nejprve musí transportovat Vaši zásilku do země, kde daný dopravce působí a následně ji odeslat. Teprve pak uvidíte aktualizace, které jsou poskytovány přímo dopravní spol.

 

Z výše uvedeného vyplývá, že trasování bude fungovat mnohem rychleji, pokud si zvolíte jakoukoli "China" firmu. Nicméně chápeme, že dáte přednost nějaké jiné - obvykle kvůli ceně. V tom případě buďte prosím trpěliví. Může to trvat i týden než uvidíte nějaký pohyb.

 

4. Reklamace

Pochopte prosím, že Tiptrans není přímo dopravní společnost (k dopravě zásilek používáme nezávislých dopravců) - takže naše možnosti jak ovlivnit dopravu a trasování jsou velmi omezené. Vše co můžeme udělat je

a] zkontrolovat, zda je trasovací číslo v pořádku (a uděláme to v případě, že trasování nefunguje min. 7 dní, ne dříve - vysvětleno výše)

b] reklamovat nedoručeno / ztracenou zásilku (a uděláme to pro Vás v případě, že zásilka není doručena 30 dní, ne dříve)

 

Chápeme že se staráte o svůj balíček ale nemusíte mít obavy, je vysoce nepravděpodobné že by nedorazil na místo určení. Buďte prosím trpěliví.