Home > Čeština > Jak to funguje > Jak začít s Tiptransem

Jak začít s Tiptransem

1. Otevřete si účet a získejte lokální adresy v Číně a Evropě

http://www.tiptrans.com/cs/clients/account?priceplan

Vždycky můžete začít s účtem Standard (který je zdarma) a později upgradovat na Premium.

Časté dotazy

Kdy mohu začít zasílat balíky na svoji Tiptrans adresu v Číně nebo třeba v Německu?
Vaše adresy budou připraveny okamžitě po registraci a ihned je můžete začít používat, není potřeba si dopředu ani dobít účet.

Máte nějaký poplatek za založení?
Ne, založení účtu je zdarma. Pouze u Premium je třeba uhradit příslušnou cenu, jinak budete operovat v režimu Standard.

Mám použít CHINESE nebo ENGLISH verzi adresy?
V Číně doporučujeme používat čínskou verzi adresy. Nepoužívejte žádné další výrazy v angličtině (kromě "Suite", "Tiptrans" a vašeho jména)

2. Počkejte na doručení Vaší zásilky

Nemusíte nás informovat o tom, že si k nám něco zasíláte. Pošleme Vám email, jakmile zásilka dorazí do Vašeho Tiptrans boxu.

Časté dotazy

Moje zásilka byla doručena, ale nevidím ji ve svém účtu.
Vemte prosím na vědomí, že i pokud trasování zásilky (trasovací číslo obvykle dostanete od dodavatele) ukazuje doručení zásilky tak to nutně neznamená, že bude okamžitě viditelná ve Vašem účtu. Stále potřebujeme zpracovat všechny zásilky, které dorazily před tou Vaší. Toto je obvykle hotovo během jednoho pracovního dne.

Můžete za mě zaplatit poštovné?
Ano, můžete říci svému dodavateli že poštovné bude uhrazeno při příjmu zásilky. Částka bude automaticky stržena z Vašeho účtu.

Můžete za mě zaplatit cenu zboží? (Dobírka)
Standardně ne, ale můžeme to udělat, pokud nás dopředu kontaktujete a budete mít na účtu dostatek peněz na vyplacení zboží.

3. Konsolidace a/nebo odeslání zásilky

Ve svém účtu uvidíte veškerá data k zásilce. Budete muset deklarovat hodnotu zboží, vybrat dopravce a objednat přepravu. Nebo si zažádáte o konsolidaci.

Časté dotazy

Kolik to stojí?
Podívejte se na náš ceník. Ale pro představu - zkonsolidujeme 3 zásilky od 3 různých dodavatelů, za toto zaplatíte 1x $5. A pak Vám zásilku pošleme. Za to zaplatíte 1x $5 + poštovné.

Mohu použít Hong Kong/Singapore/Belgium a další přepravce pokud mám zásilku v Číně?
Ano, všichni přepravci které uvidíte v naší kalkulačce poštovného jsou dostupní z daného skladu. Nebudete platit žádné další poplatky, automaticky převezeme Vaši zásilku do místa odeslání a pošleme.

Jak je to s celní deklarací?
Přímo v účtu musíte deklarovat hodnotu položek v zásilce, před tím, než bude odeslána. V sekci "Deklarace" je k dispozici náhled této faktury - bude přiložena k zásilce. Můžete si rovněž objednat službu "Připojit dokument" a nahrát do systému svoji fakturu, my ji vytiskneme a připojíme k zásilce. To je vše co musíte u nás udělat, nicméně stále můžete být požádáni o deklaraci celním úřadem v místě určení. S tímto Vám pomůže každý přepravce.