Clo a DPH z Anglie

Clo a DPH z Anglie

Nákupy v Anglii se těší veliké oblibě. Zákazníci hledají hlavně levné značkové oblečení pro sebe, ale i pro děti, boty, šaty ale také elektroniku (byť tady se musí smířit s tím, že v Anglii se používá jiná koncovka a doma si tak budou muset pořídit redukci).

Pokud se rozhodnete pro dovoz zboží z Anglie tak si jistě budete klást několik otázek

  • kde nakoupit
  • jak zaplatit
  • jak zařídit dovoz zboží z Anglie
  • platí se CLO a DPH při dovozu z Anglie?

Naštěstí na všechno existují jednoduché odpovědi.

Kde nakoupit

V Anglii existuje celá řada obchodů. Angličané jsou blázni do online nakupování a na internetu seženete prakticky cokoliv. V Tiptransu jsme připravili seznam populárních obchodů v Anglii, nechte se inspirovat.

Jak zaplatit

Některé obchody v UK vyžadují platební kartu registrovanou v Anglii. To se dá jednoduše vyřešit tím, že si objednáte kartu Revolut. Je zdarma a je vydaná v Anglii.

Jak zařídit dovoz zboží z Anglie

To vyřešíte tzv. virtuální adresou. Získáte tak lokální adresu v Anglii, na tu si necháte nákupy poslat a my je následně přepošleme do ČR (více objednávek vám můžeme spojit do jednoho balíku a tak ušetříte na poštovném).

CLO a DPH z Anglie

Od ledna 2021 budete muset při dovozu z Anglie platit DPH (pokud tedy nejste plátce DPH v ČR). CLO se na většinu výrobků (pocházejících z UK/EU) nevztahuje, nicméně stále se musí vyplňovat celní deklarace. Celní formality za vás v drtivé většině vyřídí dopravce.
Pro jistotu zdůrazňujeme, že nulové clo se týká pouze výrobků, pocházejících z EU/UK. Na zboží ze zahraničí se úleva na clo nevztahuje. Prostudujte si, jak se definuje původ zboží.

Výše cla se odvíjí od druhu zboží, navštivte stránky celní správy pro jeho zjištění.

 

Založte si zdarma svoji adresu v Anglii a můžete začít nakupovat ještě dnes.