Jak se zaregistrovat na Taobao.com

Taobao.com je pro Čínu tím, čím je Amazon pro zbytek světa. Toto obrovské online tržiště nabízí nepřeberné množství zboží a co je mnohem důležitější - nakupování na Taobao je obvykle spojeno s mnohem nižší cenou než v jiných obchodech. A jak je zřejmé z minulé věty - na Taobao často seženete to, co se nikde jinde koupit nedá.

Registrace na Taobao.com

1. Jděte na www.taobao.com a klikněte na 免费注册 (registrace zdarma)

Ujistěte se, že jste na www.taobao.com, ne na world.taobao.com.
Pokud jste na "world" tak vyberte z rozbalovníku vlajku Číny, budete automaticky přesměrováni na čínskou verzi která je uvedená výše.

 

2. Potvrďte všeobecné obchodní podmínky

 

3. Přepněte si na angličtinu

 

4. zadejte své telefonní číslo

Tady to začíná být trochu dobrodružné. V okamžiku psaní tohoto článku Taobao nepodporuje česká tlf. čísla, to teoreticky znamená, že nebudete moci registraci dokončit. Nezbývá vám tedy nic jiného, než si někde opatřit nějaké číslo z podporovaných zemí. Bohužel to již nejde z Číny, protože čínská vláda aktuálně vyžaduje registraci tlf. čísel na uživatele (i předplacených). Nicméně můžete využít služby Tiptrans nazvané "Nákup v prodejně" a my pro Vás koupíme číslo v Hong Kongu (SIM karta bude následně zařazena do Vašeho účtu a můžete si ji nechat poslat domů). Druhou možností je pořídit si nějaké "virtuální" číslo, podívejte se třeba na tuto stránku, tam najdete přehled webů, které vám umožní pořídit si (i dočasné) tlf. číslo. Některé z nich nefungují (protože je před vámi použilo už více lidí), nicméně osobně jsme vyzkoušeli, že stále se dají najít čísla, která fungují. Nevýhodou sdíleného čísla je to, že číslo je zároveň vaše ID, což není z dlouhodobného hlediska vůbec bezpečné, proto doporučujeme mít výhradně vlastní číslo.

5. Dokončete registraci

6. Hotovo!

Pozn: registraci se nám nakonec nepodařilo dokončit s číslem z Francie (přestože prošlo), ale nakonec jsme využili číslo z Anglie, kde to bylo již bez problémů.

Pokud si na registraci stále netroufáte tak si jednoduše objednejte službu "Taobao registrace" ze svého Tiptrans účtu, koupíme za Vás SIM kartu v Hong Kongu (kterou následně zařadíme do Vašeho boxu) a celou registraci vyřídíme, včetně nastavení správné doručovací adresy do našeho skladu v Shenzhenu (Čína). Založení účtu je zdarma a budete mít ihned k dispozici adresu v Číně, kam si můžete nechat nákupy z Taobao posílat, my je následně přepošleme k Vám domů.

Pokračujte dalším dílem seriálu o Taobao - Jak si vybrat zboží a identifikovat důvěryhodného prodejce