Home > Čeština > Tipy a triky > Anglie > Doprava z Anglie - Brexit

Doprava z Anglie - Brexit

Na této stránce najdete aktuální informace ohledně dopravy z Anglie v souvislosti s Brexitem

Tato stránka již není aktualizována.

2021-02-14
Dočasně zastavujeme dopravu do EU přes Landmark a Parcelforce kvůli neustálým problémům a velikým zpožděním u těchto dopravců. DPD funguje celkem spolehlivě, ale je třeba mít řádně vyplněnou deklaraci a HS kódy.

2021-01-22
DPD obnovuje pozemní dopravu do EU.

2021-01-14
DPD nadále nevozí zásilky z UK do EU. Aktuálně uvádí, že mají problém s fakturami pro přeshraniční dopravu. Bohužel není znám žádný odhad obnovení provozu.

2021-01-08
DPD bohužel s okamžitou platností znovu zastavuje veškerou pozemní dopravu z důvodu dlouhých front v euro tunelu. Bohužel nedošlo k žádnému varování, dozvěděli jsme se to z hodiny na hodinu. Aktuálně tedy není možné odesílat přes ně žádné zásilky.

2021-01-05
DPD z Anglie je opět funkční. Může se stát, že tohoto dopravce stále nevidíte - v tom případě nás kontaktujte, aktualizujeme vaši nabídku (pokud možno pište anglicky, tím to dost urychlíte).
Cena je aktualizována automaticky pokud si necháte zásilky konsolidovat nebo používáte DROP SHIPPING. V tomto případě nás není třeba kontaktovat, stačí objednat Konsolidaci nebo zadat Drop Shipping adresu.

2020-12-30
Často se nás ptáte, co se stane se zásilkou, která opustí UK před koncem roku a bude doručena až v lednu. Dle vyjádření FÚ se na ní bude pohlížet ve "starém" režimu a nebudete tedy muset nic platit.
https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Info-dopady-BREXITu-na-DPH-od-20210101.pdf

2020-12-29
Pozemní doprava z UK je stále nedostupná. Aktuálně umíme na vyžádání přepravit těžší zásilky (20kg+) přes FedEx CZ, cena se pohybuje kolem $200, což je sice stále hodně, ale na druhou stranu je tato suma zhruba poloviční oproti aktuálním nabídkám v UK. Je potřeba nás kontaktovat.

2020-12-25
Británie se konečně dohodla s EU. Podmínky zatím nejsou známy, ale obecně se má za to, že většina zboží bude bez CLA. Stále čekáme na upřesnění situace s DPH. Pozemní doprava stále nefunguje.

2020-12-23
V tuto chvíli většina doravců zastavila pozemní dopravu zásilek z UK kvůli problémům na UK/FR hranici. Situace se sice v noci změnila (lidem s negativním testem bude umožněn přechod hranic), ale i tak může pár dní trvat, než se situace stabilizuje.

Jaké jsou možnosti dopravy?

Naše kalkulačka dopravy reflektuje aktuální situaci, můžete se kdykoliv podívat, jak to zrovna vypadá.

Proč je doprava najednou tak drahá?

Pokud nefunguje pozemní doprava tak jedinou možností jsou letecké linky, které jsou výrazně dražší.

Kdy se vrátí situace do normálu?

To se bohužel nedá odhadnout, sledujte naši kalkulačku, tam vždy uvidíte aktuální možnosti.

Potřebuji zboží nutně doručit před koncem roku

Pak není jiná možnost než využít leteckou dopravu, aktuálně pouze FedEx International Priority.

Jak to bude s DPH a clem od nového roku?

To se bohužel aktuálně ještě neví, ale počítejte s tím, že žádná dohoda nebude a dopravce tak po vás bude chtít DPH a CLO - takže podobně, jako když si třeba něco necháte poslat z Číny nebo USA. Více informací najdete tady

https://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/Informace-o-vystoupen%C3%AD-spojen%C3%A9ho-kr%C3%A1lovstv%C3%AD-velk%C3%A9-brit%C3%A1nie-a-severn%C3%ADho-irska-z-evropsk%C3%A9-unie-.aspx

Vaše kalkulačka ukazuje jiné možnosti dopravy, než vidím ve svém účtu

Nejdřív se prosím přesvěčte, že do kalkulačky zadáte přesné detaily svého balíku. Pokud i v tomto případě vidíte jiné možnosti dopravy tak platí, že je můžete využít.

Náš systém je postaven tak, že možnosti dopravy jsou pevně fixovány na okamžik vložení zásilky do systému. Důvodem je, že chceme nabídku zachovat po celou dobu co máte zásilku v systému (aby se nestávalo, že vidíte třeba DPD za $23 tak si tuto částku dobijete a za dva dny zjistíte, že se cena změnila na $23.10). Nicméně v tomto případě je tento systém nevýhodný - ve svém účtu můžete stále vidět pouze drahou leteckou dopravu přestože už funguje i ta pozemní. Jediné řešení je napsat nám, ať vám nabídku aktuálizujeme. Doporučujeme poslat tuto žádost anglicky, aby byla zpracována naším týmem v Anglii - vyhnete se tak zdržení, které vzniká kvůli přeposílání požadavků z ČR do UK

Moje zásilka má status Odesláno, ale nevidím žádný pohyb, nebo nefunguje trasování

Toto se může stát z několika důvodů
- zásilku jsme označili jakou odeslanou, přesunuli ji do výdejního prostoru, ale stále nebyla vyzvednuta dopravcem (je stále tedy v bezpečí u nás a výhodou pro vás je, že už "neokupuje" váš vymezený prostor)
- zásilka se zdržela na cestě / depu dopravce (aktuálně musíte počítat s tím, že doprava mezi UK a EU se může zdržet i více jak dva týdny)